Skip to content

eierpasta uit de marken

Spinosi

De nummer 1 pasta uit Campofilone

Spinosi maakt eierpasta en dat doen ze al sinds 1933. Kwaliteit stond toen en nu nog steeds op de eerste plaats. Het bedrijf selecteert de beste durumtarwe en besteedt ultieme aandacht aan alle fasen van het productieproces. Dit is de enige manier om een pasta te maken met de ideale consistentie, die z’n kwaliteit behoudt tijdens het koken en daardoor een solide basis is voor alle type bereidingen.

FETTUCCINE_MIX LEGUMI - ZERO+_6

Internationaal vermaard

Het middeleeuwse dorpje Campofilone in de regio De Marken telt nog geen 2.000 inwoners maar het is wel de Italiaanse hoofdstad van de traditionele, handgemaakte eierpasta. Hier, met uitzicht op zee, begon Nello Spinosi in 1933 met het maken van pasta.

In 1960 volgde een snelle groei met een nieuwe fabriek en de export naar het buitenland. Later worden er nog meer fabrieken geopend in de buurt en een winkel.

De familie glimt van trots als ze in 1992 de Premio Portonovo krijgen, een prijs omdat ze de regio de Marken en in het bijzonder het dorp Campofilone wereldwijde bekendheid gaven met de export van hun Maccheroncini.

Vincenzo Spinosi (foto onder) is als directeur en gezicht van het bedrijf verantwoordelijk voor de verdere expansie. In 2000 nemen nazaten Marco en Riccardo de dagelijkse leiding over. Vincenzo Spinosi wordt in 2006 geridderd met de onderscheiding Grootofficier van de Italiaanse Republiek.

In 2013 ontving de Maccheroncini di Campofilone het I.G.P.-keurmerk, de beschermde oorsprongsbenaming van de EU.

In 2019 introduceert het bedrijf de Zero+ lijn (zie foto), de eerste eierpasta met meel van rode linzen. Door een hoog eiwit- en vezelgehalte is het een perfect product voor sporters en mensen die graag op hun gewicht letten.

Biologisch en slow

De eierpasta van Spinosi wordt voornamelijk geproduceerd met verse hele 100% Italiaanse eieren van vrije uitloop kippen die alleen biologisch voer krijgen. De eieren worden nog altijd met de hand gebroken. De pasta is uiteraard ‘al bronzo’, waarbij de bronzen mal een kwalitatief hoogstaande pasta garandeert met een stevige structuur. Veel fases van de productie worden nog altijd op de traditionele manier uitgevoerd. Dat kost meer tijd maar het komt de kwaliteit ten goede. De droogtijd bij een lage temperatuur is minimaal 24 uur. Hierdoor worden alle belangrijke voedingswaarden behouden waardoor de pasta van Spinosi perfect in een gezond voedingspatroon past.

VINCENZO_SPINOSI_PASTA
× Hoe kan ik je helpen?