Skip to content

traditionele broodproducten uit Ligurië

I Pani

I Pani

In het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw, opende een kleine bakkerij in de heuvels rond Imperia, regio Ligurië. 
Het heerlijke brood werd al snel populair bij de lokale bewoners. De decennia daarna opende de bakker nog twee vestigingen in het gebied.

grissini 2

Groei en verbreding assortiment

In 2002 besloten de kleinzonen van de oprichters het groter aan te pakken. In het kleine stadje Dolcedo richtten ze I Pani S.r.l. op en dat was niet zomaar een bakkerij. Hier stond de smaak van het brood op de eerste plek, op basis van de geheime recepten die van vader op zoon werden doorgegeven.

De nieuwe directie besloot om zich eerst te concentreren op ciappe (foto onder), een soort cracker die in deze streek traditioneel veel gegeten wordt. Later werd het assortiment verder uitgebreid. Het bestaat nu uit vijf basisproducten.

  • Bruschetta: Met de variaties Bruschettina en Mini Bruschetta
  • Grissini: De bekende knapperige broodstengels.
  • Focaccia: Knapperig en smeuïg.
  • Ciappa di Liguria: In dit product zit het DNA van het bedrijf.
  • Geroosterde Focaccia:  Een eerbetoon aan de Ligurische traditie.

 

Internationaal

I Pani zocht een weg naar de internationale markt. De prijs Best Baked Product Award voor hun Bruschetta tijdens de Fancy Food Show in New York in 2003 gaf die ambitie een enorme impuls.

In 2005 volgde de Britse markt waarvoor het bedrijf een grote kwaliteitsslag in alle processen moest realiseren.

Met de internationale groei volgde ook verhuizingen naar grotere productiefaciliteiten. In 2022 vestigde het bedrijf zich in het fraaie en nabij gelegen Dolceacqua. Daar was meer ruimte voor groei, maar de binding met de streek bleef op deze nieuwe gewaarborgd.

Tegenwoordig is de productie aangepast aan de grote vraag. Desondanks blijven de traditionele recepten, de pure ingrediënten en vakmanschap de basis van de bedrijfsfilosofie.

Ciappe di Liguria
× Hoe kan ik je helpen?